Autor: 021.rs/ foto: Pixabay

Novi Sad
08.02.2017.
18:29 > 18:38
Sistem ID kartica za sada funkcioniše u 23 novosadske škole, od kojih je sedam srednjih, a nakon analize, kartice će dobiti i ostale škole koje imaju potrebu za tim.
  • Žarko Zrenjanin

    10.02.2017 11:48
    U Osnovnoj školi "Žarko Zrenjanin" bi prvo mogli da renoviraju wc-ove. Ono je staršno na šta liči. I da srede dvorište, izgleda kao izbeglički kamp. Ako već treba da se potroše pare, bar neka bude na nešto korisno.
  • Podbarac Original

    09.02.2017 16:58
    Totalne gluposti
    Osnovno je da se deci poboljsaju uslovi ucenja u skoli a ne da je osnova skole bezbednost dece u njoj.Policajac Drobnjak je vec vise godina u nekoj uzaludnoj prici o bezbednosti dece a rezultat vidite i sami-NIKAD GORA SITUACIJA.Kakve veze ima zastita skole ako su kriminalci svuda okolo,neka deca stanuju u mestima pored Novog Sada i putuju ili ,idu peske npr.do zeleznicke stanice ili autobuske a do tamo prodju kroz tri kordona huligana,dzeparosa, narkodilera ili bilo kakvih kriminalaca i nisu uopste zasticeni.Svi kriminalci,narkodileri,ubice,dinamitasi su ionako poznati policiji sto se vidi kada nekoga uhapse jer to isticu mada ne znam zasto jer im ne ide u prilog.Prvo napravite bezbedan grad,ulice i obican narod a skole ce se onda same srediti,ne trebaju nikakva sredstva dodatna.ALI,ne lezi vraze,ko ce prvo ocistiti policiju i sudstvo taj ce ujedno resiti i pitanje opste bezbednosti.
  • neki

    09.02.2017 12:50
    cudni dogadjaji
    Jao pa i mali patuljci ce biti kao u zatvoru...
  • Drndara

    09.02.2017 09:03
    Dajte vi njima još više Pinka i nema da se brinete!
  • deda

    09.02.2017 09:03
    Kaligula....prika ovde su doskora kapije bile otkljucane a setaci panduri znali svakog u svom reonu, kad zasere popijes sljagu jal od pandura jal od komsije i begaj kuci sve moleci se da tvoji nesaznaju jeronda sledi bar po sljaga i od njih, al represivna nedemokratska vremena prodjose pa sad uzivamo....
  • Roditelj

    09.02.2017 08:12
    Poremećeni poremećaji
    6 meseci nakon uvođenja čitača moći ću da kupim bilo koju karticu, kloniranu.
    Kao što će je moći kupiti i diler. Ova akcija je samo zbog pranja ruku uprava.
    Nasilje nad učenicima je postojalo i postojaće jer školske uprave nemaju ovlaštenja da nasilnike odstrane iz sredine u kojoj vrše nasilje.
    U doba socijalizma su se zaista bavili rešavanjem problema, sada to glume, prebacuju jedni na druge.
    Kada cilj države nije obrazovanje stanovništva, već njegovo guranje u hale za motanje kablova - onda su svi potezi samo šminkanje slike za javnost.
    Zbog deteta ne mogu da pričam šta mu je sve rađeno a šta sve plaćam u toj istoj školi za njegovu zaštitu.
    Sve je to uredno evidentirano... zlu ne trebalo, da jednog dana mogu sudski da upotrebim.
  • Stari

    09.02.2017 01:18
    Bolje je prvo sankcionisati ucenike koji vrse nasilje nad vrsnjacima i nanose im traume koje ce nositi ceo zivot,pa tek onda fizicke barijere uvoditi...Veca opasnost ucenicima preti iznutra,od bahatih vrsnjaka.Problemom vrsnjackog nasilja treba da se pozabave direktori,pedagozi,skolski psiholozi.Direktori,cast izuzecima,vijaju politicke poene,muvaju sa konkursima i udzbenicima i misle samo na svoju zadnjicu.Dok pedagozi i psiholozi u skolama ne rade adekvatno svoj posao i cesto nisu strucni,opet cast izuzecima.
  • Kaligula

    09.02.2017 00:06
    Da le polis radila svoj posao drzali bi danas kuce i stanove otkljucane ko na Islandu a predsednik opstine bi biciklom na posao jel kao sto sam vidjao licno u nekim italijanskim gradovima...

    E sad ovo je Srbija a ovo je bezbedan grad, nas grad - prestonica kulture.

    Ciji rodjak sad pljacka kasu i sve nas??
  • /

    08.02.2017 22:49
    /
    pa i krecili ste skole od eu donacija dok ih niste oterali
  • pera

    08.02.2017 22:04
    uveli su kartice u os zarko zrenjanin pre godinu dana, ne vidim citace kartica vise na ulazu u dvoriste.
  • Forest Man

    08.02.2017 21:52
    Čudo
    A koji klinac su sad te fizičke barijere?
    Tenkovski "ježevi", minska polja ili snajperska gnezda?
  • Profa

    08.02.2017 20:58
    Poboljšajte bezbednost građana pooštravanjem kazni za kriminalna dela, jeftinije je. Robija sa teškim radom, pa da vidimo ko će da ugrožava bezbednost građana.
  • ns

    08.02.2017 20:56
    ns
    Srednja ekonomska skola u Novom Sadu nema nikakve uslove za normalan rad, a Vi uvodite tu neke novine.LJudi moji, molim Vas resite katastrofalne uslove rada u ovoj skoli, deca nemaju pristojne toalete, ucionice su u raspadu, hodnici katastrofa, o drvenariji da ne pricam.Ovo je skola sa najvecim brojem ucenika u Srbiji. datira iz 1882 godine. i trebalo bi o tome malo razmisliti.
    Dajte deci prvo pristojne uslove za rad pa onda razmisljajte o nekim karticama koje Vam svakako nece resiti problem vrsnjackog nasilja. Ovaj problem je jedna ozbiljna prica u koju treba biti ukljucena porodica i citavo drustvo, a u ovoj nezainteresovanoj drzavi to nece ici tako lako.
  • Nindza Kornjacleone

    08.02.2017 19:52
    Stvaramo drustvo zrtava i razmazenih placip...i.
    Uskoro ce biti problem ukoliko se dete isprlja u skoli. Malo se ozelenile farke na travu. Morace skole i perionice da im naprave, da se to sve lepo opere pre nego sto ih blindiranim kolima prebace do kuce. Posto je tesko srediti stanje na ulici treba decu zatvoriti u getoe. To ce resiti problem.
  • Nervirac

    08.02.2017 19:30
    Jel to opet neki Dinkicev valja katice?
  • Drtina

    08.02.2017 19:04
    Ima rešenje za sve
    Nabolje decu u lance, za vreme odmora. I snajperiste na vrhu škole. Pa, da.
    A za ekskurzije organizovati specijalce i prodavce belog roblja u pratnji, ali za našu stranu, iznajmljeno. Ipak, iskustvo je to.
    I da, obavezno im deliti telefone sa čitačem otiska prstiju, jer jedino još naše otiske nemaju u belom svetu.
  • Perica

    08.02.2017 19:03
    #####
    Nemojte zaboraviti VIP kartice za Dilere...
    Naravno to sve na račun roditelja...a na koga drugog
  • Aha

    08.02.2017 19:03
    Ulaze jedan po jedan
    Koliko ce taj ulazak da traje
    A kartice izglasavane bez saglasnosti roditelja
    A baza sa komplet podacima u cijim je rukama?
    Ko to ima pristup kompletnim podacima nase dece?

  • I

    08.02.2017 19:00
    Bolje da okrečite škole i popravote toalete nego što bacate pare na ovo. Ali ovo je Srbija...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna